HTML

Kiírom, mert ki nem mondhatom

Azért van, mert lassan bedilizek, ha nem írom ki magamból, mi a helyzet. Remélem, lesz jobb is az életem.

Friss topikok

Linkblog

2010.11.27. 22:40 Félőrült

Bérházi bajok, avagy: ki hagyta nyitva a tetőfeljárót?

Tegnap baromi pipa voltam.

Mentem ki az ajtónkon kb. 15:00 körül, érzem, hogy süvölt befelé a hideg. Megyek le a lépcsőn, hát látom, tárva-nyitva van a tetőfeljáró. Oké, elintézem a vásárlást, jövök vissza közértből, lépcsőházban találkozom az egyik itt lakó nénivel. Kérdem, nem tudja-e, miért van nyitva a tetőfeljáró. Azt mondta, v.mit szereltek. Oké.

Jövök haza 17:50 körül, hát érzem, hogy még mindig rohadtul hideg van a lépcsőházban. Lerakom a lakásban a cuccaimat, megyek kifele vissza, hogy akkor bezárom a csapóajtót. Hát francokat. Olyan nehéz az a sz*r, hogy megmozdítani se tudtam! Még ezen kívül kétszer próbálkoztam: egyszer úgy, hogy megrántom a láncot (ami elvileg arra van, hogy behúzni is lehessen az ajtót). Nem jó. Vissza a lakásba, lomos ajtaja ki, nyársot kiveszem (ilyen kampósan el van hajlítva a vége, azért, meg lehessen vele megfogni, felakasztani dolgokat). Megint fel a létrán, nyársot be a nyelvbe, elindulok lefele, hogy majd akkor berántom az ajtót. Nem jó. Nyársat vissza a lomosba, megint ki, megint fel a létrán. Félig kilógtam a tetőre, megfogom a szélét. Úgy se jó.

Vissza a lakásba, mondom Anyunak, kinek szóljak, aki be tudja zárni az ajtót. Csengetek a mi szintünkön, senki nem nyit ajtót. Megyek le a következő szintre, ott is kuss. Megyek le a következőre, ott sincs senki. Megyek le az elsőre. Csengetek az 1-es lakásba, kinyitja az ajtót a nagydarab pali. Mondom, elnétést a zavarásért, de kéne segítség, hogy bezárni lehessen a csapóajtót. Mondja, jó, ha hazajön az asszony, feljön, bezárja, most nem, mert egyedül van a gyerekkel. Eltelt majd' 2 óra, és b*szot feljönni (az asszony 2 perccel azután jött haza, hogy én elindultam felfele a lakásunkba). Még csengettem 2 helyen, a házmesteri lakásban is a földszinten, ott nem volt otthon a néni fia - vagy totál kiütve feküdt a sötét lakásban (elég durván iszik). Szó-szó, egy épkézláb ember sem volt, aki képes lett volna azt a k*rva ajtót bezárni. 20 nyomorult lakás van ebben a tetves lépcsőházban (4 emelet+földszint, ezért 5, szintenként 4 lakás van), és, igaz, péntek van, de este 19:00-kor még azok is otthon vannak, akik bulizni járnak amúgy péntekenként.

Mondom, ha ti így, nyomorultak, akkor nyitva marad a tető, de senki ne reklamáljon, ha betörnek v.kihez! Ma reggel a házmesteri lakásból kihívták csak a takarítónkat a Kiliánból azért, hogy csukja be a tetőfeljárót. Nem csak ez a baj, hanem az, hogy egy férfiember se volt, aki ajtót nyisson, és bezárja a csapóajtót, pedig, közös érdek, hogy senki ne járkáljon idegen a házba be, pláne ne a tetőn keresztül! Ma jövök haza délután, már rögtön jött a magyarázat, hogy mert így a szerelők, meg úgy az akárkik. Mondom, nem érdekel, a szerelőknek meg meg fogom mondani, ha jönnek, hogy ne b*sztassák azt a nyomorult tetőfeljárót, mikor nem itt van a mi házunkon szerelnivalójuk (kiderült, hogy a másik házban szereltek v.mit, de nem is itt jöttek le, szóval, pláne nem értem, minek nyitották ki a feljárót)! Na meg, a lakatot is ellopták a csapóajtóról - az utolsó utáni örömük legyen egy sz*r lakat ellopása!

Az utálom a bérházban való lakásban, hogy akik megvették a lakást, azok annyira nagyra vannak a tulajdonukkal (érdekes, azt nem hangoztatják, hány évtizedre adósodtak el emiatt), amikor b*sztatni kell v.kit, mint tavasszal is minket a virágláda miatt (ennek előzménye az, hogy a részeges f*szinger a 3/2-ből kirúgta mérgében az erkélyüveget, ami megkarcolta a kövér faszi kocsiját, aztán v.ki barom kitalálta, hogy a virágláda veszélyes - nem baj, hogy amúgy teljesen rögzítve van, szóval ha v.mi kiszedi onnan, az max. egy hurrikán), akkor ótvar nagy pofájuk van, de amikor tenni kell v.mit, akkor senkinek még a fingját se lehet érezni! Ha tegnap éjjel betörtek volna v.kihez úgy, hogy a tetőfeljárón keresztül jöttek volna be a betörők, akkor már rögtön baj lett volna, hogy nyitva van az a sz*r! Ugyanilyen cirkusz zajlott le a szellőzővel 2/1-ben lakó elmebajos miatt, a vége az lett, hogy nem tudunk teregetni a fürdőszobában, mert feljön a cigi meg a sz*rszag (kikapcsolattta ő, meg a többi nagyokos majom az egyébként teljesen csendes szellőzőt, ami nem is járt egész nap, csak reggel meg este).

A kövér pasi meg visszakapja a szívességet: csak azért is ki fogom akasztani a madáretetőt (néhány éve reklamált miatta). Lesz*rom a köcsög redőnyét, hogy a lepergő mag megakasztja; az itt élő vadmadaraknak darabja kerül annyiba, ugyanis mind védett madarak, mint neki az egész redőnye (2 db, plusz külső tárolók). Ő nem tud annyit megtenni, hogy segítsen bezárni az ajtót, ami az ő érdeke is, akkor engem sem érdekel a redőnye!

Ugyanez van a kapuval parkolás elé is: ki van írva abban a rohadt Házirendben, hogy nem lehet a kapu elé parkolni. Erre mit csinál néhány barom - köztük a kövér f*szi is - beáll a kapu elé. Most nem baj, de ha v.mi történik, és nem tud beállni a mentő-, vagy a tűzoltókocsi, akkor majd baj lesz. A rohadás jöjjön arra a nyomorult burzsuj fajtájukra! Amúgy nem érdekelne a dolog, de így, hogy akadályozzák a forgalmat, érdekel. B*kker, de felidegesít az összes!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://afelorultblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr22477883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása